10000 гривень можна виграти на Всеукраїнському конкурсі молодих джазових виконавців у Вінниці! Прийом заявок – до 11 вересня

* Взяти участь у конкурсі можуть юні джазові таланти зі всієї України віком до 21 років.

* Крім володаря Гран-прі будуть визначені переможці у кожній віковій категорії у номінаціях «вокал» та «інструментальна музика», які від мера Вінниці та міської ради отримають по 8 тисяч гривень.

- Всеукраїнський конкурс молодих джазових виконавців у рамках Міжнародного фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST-2018 пройде вже всьоме, - розповідає продюсер VINNYTSIA JAZZFEST, заслужена артистка України Ірина Френкель. – Конкурс популяризує джаз серед дітей та молоді і за сім років проведення надав путівку в багатогранний світ професійного джазу багатьом юним талантам. Наші минулорічні переможці сьогодні успішно презентують Україну на всесвітньовідомих джазових фестивалях та форумах.
Цьогоріч учасниками конкурсу можуть стати: інструментальні ансамблі у складі до 4 осіб; вокальні ансамблі у складі до 6 осіб та окремі виконавці.
Всі змагатимуться у двох вікових категоріях: молодшій (діти до 15 років) і середній (від 16 до 21 року).
Номінації: «вокал» (сольний спів, вокальна група) та «інструментальна музика» (соліст в інструментальному супроводі, інструментальна група).
Перший тур конкурсу стартував 17 серпня і триватиме до 11 вересня.
Саме до цього часу всі бажаючі взяти участь у конкурсі мають надіслати на електронну пошту оргкомітету Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.:
1. заповнену заявку учасника; ЗАВАНТАЖИТИ ФОРМУ ЗАЯВКИ
2. резюме колективу чи виконавця (не більше однієї сторінки);
3. відеозаписи двох композицій: джазовий стандарт у власній транскрипції та вільну композицію (п’єсу, імпровізацію) у форматі mp4. Загальний час звучання двох композицій – не більше 10 хвилин;
4. дві кольорові фотографії (в електронному вигляді);
5. ксерокопії свідоцтва про народження чи паспорта, ксерокопію ідентифікаційний коду.


Під час другого туру (живі прослуховування) учасники будуть виконувати джазовий стандарт з відбіркового туру, одну композицію на власний вибір та народну або національну мелодію у джазовій інтерпретації.
Виступи учасників буде оцінювати професійне журі, що складається з провідних джазових фахівців України та з-за кордону.
Головою журі цьогорічного конкурсу буде зірка світової джазової сцени, культовий барабанщик Павєл Файт (Чехія).


Як повідомляють організатори, виступи конкурсантів журі будуть оцінювати за наступними критеріями:
* ритмо-інтонаційна якість виконання;
* оригінальність аранжування;
* індивідуальність творчих прийомів;
* різноманітність, складність музичного рішення;
* використання елементів національного мелосу.

Гала-концерт VII Всеукраїнського конкурсу молодих джазових виконавців за участю переможців та спеціально визначених журі учасниками другого туру відбудеться 20 вересня у Вінниці у концерт-холі «Моnt Blanc» (вул. Соборна, 34).
Володарю Гран-прі дістанеться 10000 гривень, а переможці кожної номінації відповідної вікової категорії отримають премії-винагороди по 8000 гривень від міського голови Вінниці Сергія Моргунова та виконавчого комітету Вінницької міської ради.
Кожен учасник конкурсу також отримає запрошення на ексклюзивну джазову pre-party фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST-2018.
Засновник конкурсу - Вінницька міська рада.
Співорганізатор - Центр концертних та фестивальних програм.