«У джазі тільки дівчата»: Vinnytsia Jazzfest-2018 розпочнеться легендарною постановкою

«У джазі тільки дівчата»: Vinnytsia Jazzfest-2018 розпочнеться легендарною постановкою

Вперше за роки незалежності України до Вінниці приїде за гастролями Національна оперета України з легендарною постановкою, яка жодного разу не демонструвалася за межами Києва, «Sugar, або в джазі тільки дівчата».

До Vinnytsia Jazzfest-2018 майже чотири місяці, а організатори вже розповіли деякі деталі цьогорічного фестивалю. ХХІІ Vinnytsia Jazzfest змінить формат і локацію на відкриття.
Зміну формату директор фестивалю Павло Третьяков пояснив тим, що час рухається і публіку потрібно вміти дивувати та показувати щось нове.
Саме тому вперше на джазовому фестивалі можна буде побачити симбіоз музичного та театрального мистецтва.


– Потрібно змішувати жанри, не боятися експериментувати і думаю, що наш найстарший фестиваль до цього доріс. І цього року ми робимо несподіване відкриття і оголошуємо про нього заздалегідь, практично за чотири місяці до початку фестивалю.
Відкриття фестивалю – це наш експеримент разом з Національною оперетою України. Це вперше за 22 роки існування фестивалю ми змішаємо музичний жанр з театральним.



Для Національної оперети України це також своєрідний експеримент, адже постановку «Sugar, або в джазі тільки дівчата» вони показували лише «у рідних стінах».
Для того, аби 118 артистів та 20 тон декорацій змогли потрапити до Вінницького театру імені Садовського, організатори забезпечують команду транспортом, а декорації в театрі монтуватимуться майже за добу до початку дійства.



«Sugar, або в джазі тільки дівчата» – одна з кращих робіт Національної оперети України. Мюзикл поставлений за кіносценарієм світового шедевру кінематографа – стрічки «Some Like it Hot» з Мерлін Монро, Тоні Кертісом і Джеком Леммоном, що здобула «Оскар», три «Золоті глобуси» і звання кращої комендії усії часів від Американського кіноінституту.



-Мюзикл буде повністю українською мовою та адаптований так, щоб його сприймав саме український глядач. Режисером Богданом Струтинським також були внесені цікаві акценти в сюжет, він зробив його таким чином, щоб з такою посмішкою, такою яскравістю показати, що той, хто чогось хоче – обовязково доб’ється не зважаючи на всі перепони і на всі негаразди, які можуть взагалі виникнути і це дуже актуально, – розповідає Павло Третьяков.


Організатори також додають, що постановка культової комедійно-романтичної історії про любов, дружбу, творчість, гроші, жагу до життя, талановитих людей та сили волі є надзивичайно актуальною для українського суспільства.

Події розгортаються у США 30-х років ХХ століття. У період важкої депресії, економічних криз, тотального безробіття, процвітання корупції та бандитизму діячі культури змушені заробляти не лише власним таланом, але й де прийдеться. Двоє кращих друзів-музикантів вирушають іх Чигаго до Флориди у пошуках заробітків та кращої долі. Одна лише ніч – і вони на сонячному березі океану в Маямі серед красунь жіночого джаз-бенду.


За словами прес-секретарки фестивалю Валентини Кирильчук, це буде дійсно дотепний, динамічний, інтригуючий і запальний мюзикл, який нікого не залишить байдужими.

Під час прес-конференції організатори фестивалю також продемонстрували уривки із класичного мюзиклу та Національної оперети України, а режисер-постановник мюзиклу через відеозвернення запросив всіх вінничан на таке масштабне відкриття.

Квитки на цю постановку будуть продаватися окремо, ціни стартуватимуть від 300 гривень та вже сьогодні мають з’явитися на сайті фестивалю.

Фото Миколи Геркалюка