Дерек Браун (США).

Дерек Браун (США). Жанр: джаз, фанк

Він – справжній новатор та інтернет-сенсація! Поєднуючи жанри від джазу до класики та до фанку, Дерек Браун має свій унікальний стиль гри на саксофоні, в якому використовуються вигадливі нові техніки «Beatbox». І він вже вразив аудиторію по всьому світу. В останні шість років він працював директором джазових досліджень в університеті, а зараз він живе і працює в Чикаго, граючи в різних групах і проектах по всьому світу. Його музичні кліпи і щотижневі уроки «Beatbox SAX» на YouTube здобули величезну популярність серед саксофоністів і любителів музики в усьому світі.
Отримавши початкову музичну освіту в маленькому містечку штату Мічиган, Дерек почав демонструвати певні творчі досягнення навчаючись у Hope College. Дерек почав писати оригінальні мелодії та експериментувати з саксофоном, створюючи свій власний унікальний підхід до гри. Крім того, він постійно випробовував наскільки повний звук можна здобути з одного духового інструменту без електронної допомоги. Використовуючи деякі відомі методи та зовсім унікальні, а також елементи нових ударних звуків, Дерек винайшов щось по-справжньому свіже!
Кілька тижнів тому він випустив свій перший альбом. Він охоплює величезне розмаїття музики, починаючи від Баху та закінчуючи кавером на пісню Джастіна Бібера. У власному сміливому стилі Дерек поєднує водночас десятки класичних саксофонних технік, а також інновації, типу стукання по саксофону кільцями, одночасних співів та гри та навіть розміщення збивачки для яєць у розтрубі.
І всі ці елементи створюють навдивовижу насичений поліфонічний звук (перкусія+басова лінія+мелодія), зіграний на традиційно монофонічному інструменті – тенор-саксофоні. І все це вживу, без усіляких електронних примочок!