Джазові анонси VINNYTSIA JAZZFEST - 2013. День другий. Фінальний концерт

Фінальний концерт XVIII вінницького джазового фестивалю буде грандіозним: справжня джаз-діва та відомі музиканти-професіонали.Концерт розпочнеться у неділю о 21.00 і на завершення фесту ми почуємо неймовірне соло та ударне тріо.
Закривати фестиваль „Міжнародні дні джазової музики у Вінниці” цього року запрошено талановиту джазову співачку Лізу Хенрі. Вона вийде на сцену разом з тріо Олега Бутмана, в якому грають: Олег Бутман (ударні), Наталія Смирнова (фортепіано), Григорій Зайцев (контрабас).

 

 Ліза почала співати госпел у рідному Канзас-сіті виконуючи пісні з репертуару Біллі Холідей і Майлза Девіса. У 1994 році молода співачка виграє Міжнародний конкурс джазового вокалу імені Телоніуса Монка. Після перемоги Лізу Хенрі було названо Міжнародним послом джазу у Африці. З тих пір вона не раз виходила на сцену разом з найвидатнішими джазменами сучасності, такими як Хербі Хенкок, Аніта Бейкер, Кенні Баррон, Кенні Гарет, Кларк Террі, Рой Харгроув, Кевін Махогані, Террі Лінн Керрінгтон, Вейн Шортер, Ді Ді Бріджуотер та інші. Її густий та терпкий голос особливо чудово звучить під час виконання золотих джазових стандартів з репертуару Елли Фіцджеральд і Сари Вон.

Неординарний сімейний дует ударних та роялю – Олег Бутман та Наталія Смирнова - вже виступали перед вінничанами на джазовому фестивалі два роки тому. Тепер очікуємо на приїзд тріо Бутмана. Молодший брат відомого російського саксофоніста Ігоря Бутмана почав грати на барабанах у складі відомих гуртів ще у юності. У 90-ті він акомпанує багатьом американським зіркам джазу під час їх гастролей Росією, а у 2001 організовує власний квартет, продовжуючи виступати у цікавих проектах. Після зустрічі у 2007 році з молодою московською піаністкою Наталією Смирновою, Бутман разом із нею починає писати власну музику. Яскрава та динамічна гра тріо Олега Бутмана, доповнена вокалом Лізи Генрі, не залишить байдужим нікого.

 

Вартість концерту - 60 гривень.
Служба прийому замовлень на концерти фестивалю розпочне свою роботу з 27 серпня.

 

автор Лариса Тимченко