Фінал VІ-го Всеукраїнського дитячого джазового конкурсу відбудеться перед початком VINNYTSIA JAZZFES

Напередодні великого свята джазу – XХ-го Міжнародного фестивалю «VINNYTSIA JAZZFEST 2016» – у нашому місті вже шостий рік поспіль відбувається свято для дітей та молоді – Всеукраїнський дитячий джазовий конкурс.

Фінальний гала-концерт конкурсу проведуть на сцені Вінницької обласної філармонії, а у складі журі традиційно будуть присутні не лише вінницькі музиканти високого рівня, але й великі джазові зірки, що завітали до Вінниці на фестиваль.

Цьогоріч почесними суддями стануть «перша валторна світу» маестро Аркадій Шилклопер та джазовий тубіст Джон Сасс. Також у журі Юрій Шепета – джазовий піаніст, композитор, аранжувальник, Максим Гладецький – контрабасист, композитор, Тетяна Бурдейна-Публіка –кандидат мистецтвознавства, директор Вінницької дитячої музичної школи №1, Геннадій Білявський – співак і композитор.

На конкурс було подано заявки з багатьох українських міст. У фінал вийшли 13 переможців. Це юні музиканти з Києва та області, з Одеси, міста Вільногірськ (Дніпропетровська область) та Вінниці. Змагатимуться молоді музиканти у трьох категоріях: вокал соло, інструментальна музика соло та інструментальна музика ансамбль. Вікові категорії учасників – до 15 років та від 15 до 21 року.

 

ShekBand (Київ)

 

Андрій Стецюк, 16 (Київ); Катерина Кравченко, 16 (Одеса)

 

Ліля Книжник, 15 (Вінниця); Ксенія Царенко, 19 (Вінниця)

Журі оцінює виступи конкурсантів за наступними критеріями: ритмо-інтонаційна якість виконання; оригінальність аранжування; індивідуальність творчих прийомів; різноманітність, складність музичного рішення; використання елементів національного мелосу.

 

Акім Груй, 11 (Київ); Ганна Мальченко, 14 (Київ)

 

Jazz Wave Collective (Бориспіль); Unior Acoustic Band (Вінниця)

Переможець у кожній номінації відповідної вікової категорії одержує грошову премію в розмірі 6212 грн. Журі також може присвоїти Гран-прі конкурсу у будь-якій номінації та категорії, відзначивши номінанта грошовою премією в розмірі 8696 грн. Гран-прі може буде розділено між кількома учасниками. Всіх учасників конкурсу нагородять дипломами і подарунками від спонсорів та організаторів конкурсу.

 

Ірина Пасічник, 18 (Вінниця); Анастасія Прус, 12 (Київ)

 

Олена Огородник, 14 (Вінниця); Яна Клевцова, 11 (Вільногірськ)

Атмосфера на традиційному дитячому джазовому конкурсі завжди панує вільна та креативна, адже джаз – це музика, що припускає свободу імпровізації і яскраве самовираження. Для юних виконавців важливо не просто виступити та продемонструвати свої вміння, але й побачити інших, порадіти успіхам ровесників. За шість років чимало дітей, що регулярно приймають участь у конкурсі, встигли не просто вирости, але й значно зрости професійно.

 

Чи народяться на конкурсі нові зірки джазу та хто отримає гран-прі цьогоріч стане відомо вже у п’ятницю, перед початком великого джазу.