ТРІО ЙОРГА ЛЯЙХТФРІДА (Австрія-Словаччина)

Жанр: авторський класичний джаз Склад: Йорг Ляйхтфрід (рояль), Штефан «Пішта» Бартус (контрабас), Хуберт Брундлмаєр (ударні)

Від Посольства Австрії в Україні Тріо Йорга Ляйхтфріда отримали грант на створення джазових творів спеціально для вінницького джазового фестивалю!
Тож готуйтеся до світових прем’єр на «VINNYTSIA JAZZFEST-2017»!
У творчості цього колективу - все, чим збагачується маленька річка, перетворюючись на великий стрімкий потік: чарівність, звучність та інші несподівані прикраси.
Ліричний, яскравий, потужний! Так описує свій новий проект відомий австрійський джазовий піаніст Йорг Ляйхтфрід.
Разом зі своїм давнім сценічним партнером - барабанщиком Хубертом Брундлмаєром та словацьким контрабасистом Штефаном «Пішта» Бартусом, джазмен запрошує глядачів «VINNYTSIA JAZZFEST-2017» у дивовижну музичну подорож.
Основу репертуару колективу складають авторські п'єси лідера тріо, котрі ніби дзеркало відображають все різноманіття сучасного джазу. Також музиканти виконують оригінальні аранжування композицій, які незвично бачити у джазовому контексті. Це, приміром, хіти легендарного американського фолк-рок дуету «Simon and Garfunkel», а також пісні популярної німецької акторки й виконавиці шансону Хільдегард Кнеф. Піаніст Йорг Ляйхтфрід – ім'я, добре відоме шанувальникам європейського джазу. Музикант уже випустив два альбоми. Один - у складі власного тріо, другий – в оригінальному дуеті з виконавцем на губній гармоніці  Бертлем Маєром.
Ляйхтфрід виступав на одній сцені з багатьма всесвітньовідомими джазменами, серед яких ветерани джазу Ханс Саломон (Австрія) і Кемерон Браун (США), а також екс-одесит Андрій Прозоров. Критики відзначають у творчості австрійця креативність і одночасно - глибоке знання справжніх традицій мейнстріму. Цінують за вміння уникати музичних кліше, які часто зустрічаються в музикантів, що обрали формат фортепіанного джазового тріо. Барабанщик Хуберт Брундлмаєр – молодий музикант із Відня, учасник багатьох проектів, серед яких можна виділити експериментальний колектив «Hornhub» і лінді-хоповий бенд The Cotton-Lickers. Брундлмаєр пишається тим, що володіючи безліччю найрізноманітніших стилів, йому вдалося жодного разу не виступити у складі рок-групи. Третій учасник - контрабасист Штефан «Пішта» Бартус (Словаччина) має у своєму творчому багажі досвід співпраці з такими іменитими джазменами, як Пітер Ерскін, Бенні Голсон, Рік Маргітца, Пьотр Барон та багатьма іншими. Звучання його контрабасу і багатий виконавський досвід багато в чому формують фірмовий саунд Тріо Йорга Ляйхтфріда. Цей факт із гордістю визнає і сам лідер колективу.