Восени Вінниця вже у 25-й раз стане джазовою столицею України!

XXV Міжнародний джазовий фестиваль VINNYTSIA JAZZFEST святкує срібний ювілей та запрошує всіх шанувальників джазу у незабутній «Джазовий порт»!

Новаторська концепція, виняткові проекти і ексклюзивні концерти кращих джазменів України та світу!

З 1 по 3 жовтня на ювілейному VINNYTSIA JAZZFEST-2021 будуть надзвичайні враження!

Вперше за 25 років проведення концерти найстарішого джазового фестивалю незалежної України пройдуть на території знакового і символічного місця, що поєднує Вінницю зі всім світом -  у Вінницькому аеропорту.

— Срібний VINNYTSIA JAZZFEST має підназву «Джазовий порт». Така гра слів: «порт» — «портал», тобто — перенесення у часі, — розповідає продюсер VINNYTSIA JAZZFEST, заслужена артистка України Ірина Френкель. — Починаючи з 1991 року, кожні п’ять років в Україні були ознаменовані появою нових гучних імен та джазових колективів. Тож під час «Джазового порту» VINNYTSIA JAZZFEST-2021 всі разом ми зможемо відкрити портал часу і згадати, як все було! Кожен день фестивалю буде присвячений «п’ятирічці» Незалежної України із виступами найкращих українських джазових артистів, які є ключовими представниками саме тієї епохи.

1 жовтня о 19.00 у Вінницькому театрі ім. Садовського на грандіозному відкритті ювілейного VINNYTSIA JAZZFEST-2021 глядачі побачать культовий бродвейський мюзикл «Сімейка Аддамсів» литовських постановників та кращих артистів славетної Національної оперети України.

Улюблена історія мільйонів, магічна музика, виняткові декорації та оригінальні костюми, неймовірна кількість пісень, гумору і танцювальних постановок –  мюзикл «Сімейка Аддамсів» підкорює з перших сцен і з перших нот. А головне – створений саме для родинного перегляду!

2-3 жовтня на VINNYTSIA JAZZFEST-2021 з ексклюзивними концертними програмами виступлять кращі джазові музиканти України, Сполучених Штатів Америки, Ізраїлю та Польщі:

* «Гордість України» зі світовою славою – неповторний вокальний бенд «ManSound» (Україна)

* Дивовижна LAURA MARTI (Україна) і культовий секстет «Джаз in KYIV» на чолі з легендою українського джазу Олексієм Коганом

* Майстри етноджазу - яскрава Дана Винницька та знаменитий джазовий гурт «Shockolad» (Україна - Польща)

* Улюбленці публіки – запальний і драйвовий «Old Fashioned Band» (Україна) з програмою «The Best of Soul»

* Джазова надія України та світові легенди - перший Всеукраїнський сесійний молодіжний джазовий бенд (Україна) і зіркові солісти: жива легенда, єдиний син «королеви джазу» Елли Фіцджеральд Рей Браун (США),  один із найкращих саксофоністів світу, маестро Роберт Анчиполовський (Ізраїль), талановита співачка Оксана Славна (Вінниця, Україна) і славетне Тріо Олексія Петухова (Одеса, Україна).

Особливою, знаковою подією фестивалю стане презентація першої «Ретроспективи українського джазу» - у короткометражних фільмах, унікальній фотовиставці та виданні, що вийде українською та англійською мовами, вперше буде відтворено хронологію становлення джазової музики в Україні за всі 30 років незалежності України.

Крім того, під час фестивалю пройде X Всеукраїнський конкурс молодих джазових виконавців, яскраві «Джазові сніданки» - інноваційний культурно-освітній музичний коворкінг, багато унікальних джазових виставок та інших незабутніх сюрпризів!

Готуйте серця до фантастичних емоцій!

1-3 жовтня на VINNYTSIA JAZZFEST-2021 ВСЕ БУДЕ ДЖАЗ!

Фестиваль реалізується в межах партнерської програми «Культура. Туризм. Регіони» Українського культурного фонду і Державного агентства розвитку туризму.

За особистого сприяння Вінницького міського голови Сергія Моргунова.

За підтримки Вінницької міської ради та Вінницької обласної державної адміністрації.

Головний організатор – ГО «Інститут культурної політики».

Співорганізатори:  Благодійний фонд сприяння розвитку талантів Поділля

комунальне підприємство «Вінницький аеропорт»

Центр концертних та фестивальних програм

Вінницький обласний центр культури та мистецтв «Щедрик».

Партнер фестивалю – «Афіша Вінниці»

Партнери проєкту «Ретроспектива Українського джазу»: Український центр культурних досліджень, Український інститут, Jazzography in UA.